Zaloguj się

Dane kontaktowe

adres e-mail: biuro@argentynalimited.pl

tel. (22) 847-65-34

tel. (22) 847-63-71

SPRAWDŹ SZCZEGÓŁOWE DANE KONTAKTOWE

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Matero z drewna Palo Santo - mała pojemność BOMBILLA ARG03 GRATIS!

MATERO DREWNO
79.99
PLN
Matero z drewna Palo Santo - mała pojemność BOMBILLA ARG03 GRATIS!
in_stock
Dostępność:
na wyczerpaniu
Wysyłka w:
24 godziny
Cena: 79,99 zł
Cena netto: 65,03 zł
szt.
Ocena:
(Ilość ocen: 0)
Producent:
-

Naczynie do yerba mate wykonane z drewna Palo Santo, czyli Świętego Drzewa. Jego cechą charakterystyczną jest niezwykły zapach, który intensyfikuje przyjemność spożywania naparu, nie wpływając bezpośrednio na jego smak.

Do każdego naczynia dokładamy Bombillę ARG03 - GRATIS !!!

Cena naczyń jest widoczna po wybraniu konkretnego symbolu z rozwijanej listy ! Każde naczynie ma inną cenę!

Naczynie do wyboru zgodnie z numeracją na zdjęciu. Pojemność:

  • A1 około 100-140 ml
  • A2 około   90-120 ml
  • A3 około   90-120 ml

 

UWAGA ! - naczynia w tej wersji (tj. bez okucia i częściowo okute) polecamy przede wszystkim osobom doświadczonym w obchodzeniu się z tym drewnem, rozumiejącym, że naczynia te mogą pękać i wiedzącym, że takie pęknięcia nie są powodem wymiany naczynia tylko odpowiedniego dalszego postępowania lub czasem jedynie należy poczekać, aż naczynie samo się zasklepi.

 

W tej ofercie sprzedajemy pojedyncze konkretne modele zgodnie z oznaczeniami na zdjęciu. Naczynia są dostępne "od ręki" jedynie w sprzedaży wysyłkowej, ponieważ znajdują się na naszym magazynie. W przypadku chęci odbioru osobistego na ul. Rolnej 165b należy naczynie zarezerwować i umówić się na odbiór.

 

Palo Santo w tej wersji polecane jest przede wszystkim do terere, czyli yerby na zimno, ze względu na nasz klimat palo santo użytkowane w Polsce często pęka. Jest to drewno, które źle reaguje na szybkie zmiany wilgoci czy temperatury, dlatego powinno być utrzymywane w stałej wilgotności, nie powinno być przesuszane. Zaleca się, aby osoby pijące yerbę regularnie po wypiciu zostawiały susz w naczyniu i wyrzucały dopiero przed następnym użyciem. Utrzyma on odpowiednią wilgotność naczynia i sprawi, że nie będzie pękało. Nie poleca się tego osobom korzystającym z palo santo sporadycznie, ponieważ zużyty susz może po zbyt długim czasie pleśnieć.

  

Jeżeli chodzi o curado naczynia z Palo Santo to opinie są różne, jednak w przypadku naczyń w całości okutych wystarczy przed pierwszym użyciem przepłukać je gorącą wodą. Samo drewno ma w sobie właściwości antybakteryjne.

W licznych publikacjach można jednak spotkać się z instrukcjami, mówiącymi, że Palo Santo przed pierwszym użyciem należy nasmarować wewnątrz tłuszczem (oliwą lub masłem) i tak nasmarowane zostawić na kilka godzin, a najlepiej na kilka dni, aby tłuszcz wniknął w drewno i zaimpregnował naczynie, co zapobiegnie jego pękaniu. Następnie należy naczynie wytrzeć i przepłukać wodą. Ta metoda jest polecana przez większość sklepów w Polsce sprzedających naczynia z drewna palo santo. My polecamy tą metodę szczególnie wtedy gdy korzystają Państwo z naczynia w połowie okutego w metal lub naczyń całkowicie bez okucia i przygotowują Państwo yerbę w tradycyjny sposób („yerbę na gorąco”). Natomiast przy przygotowaniu terere („yerba na zimno”) nie ma konieczności smarowania naczynia, również nie ma takiej potrzeby przy używaniu Palo Santo okutego w całości w metal. Wtedy nawet gdy naczynie pęknie to nie będzie przeciekało i można je będzie dalej użytkować. Niewielkie pęknięcia często same się zasklepiają. 

Opinie o produkcie (0)

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Click Shop | Hosting home.pl